Гласувайте за нас!
#

Антонина: От месеци лягам и ставам с Преслава

Антонина: От месеци лягам и ставам с Преслава

Антонина финализира записите на новия си сингъл

Антонина призна, че една от певиците, които я вдъхновяват, е Преслава.

„От месеци лягам и ставам с Преслава! Тя е изпълнител с идентичност, с разпознаваемо, но оригинално звучене и особена интонация. В случая не се опитвам да копирам или да „открадна“. Истината е, че Преслава е от вдъхновилите ме – както мен, така и много мои колеги.“ – казва тя и все пак уверява почитателите си: „Спокойно, не звуча като Преслава, бих искала, но не мога“.

Антонина издаде, че скоро ще бъде факт новият й сингъл.

„Скоро завърших студийната работа по песен, която много ме измъчи.Обичам предизвикателствата! Надявам се този проект да е провокация и за слушателите! Отново се опитвам да събера в едно несъбираеми неща. Ще ви издам само, че този път се възползвах от помощта на свой колега, който много ми помогна да изградя правилно начина, по който звуча в парчето. Разбира се, много ми помогна и Мартин Биолчев, както и целият екип, разработил концепцията“ – издава изпълнителката.

Малко преди историята да се произнесе, актуално мерило за промените в едно общество е изкуството. Категорични сме, че има определени фундаментални теми, които винаги са вълнували човешкото същество. Животът, любовта и човешките отношения са част от тях и няма художник, режисьор или певец, който да не се е докоснал до тях. Казваме си, че няма нищо ново под слънцето, именно защото се вълнуваме от основополагащи въпроси. Защо тогава изобщо съществува явлението „копи-пейст“ и по-скоро защо ни прави толкова силно впечатление? Любопитно е, че творецът греши, когато ни представя позната тема по познат начин. Истината е, че на нас, като потребители, това не ни носи никаква нова информация.

„При наличието на безброй канали за комуникация и още толкова комуникатори, създаването на нещо ново е изключително предизвикателство, независимо в коя сфера на изкуството се намираш, особено в така наречения „лек жанр“! Това вероятно е така, защото отдавна съществува определен калъп, стереотип, представа, на която ако не отговаряш, нямаш място в лоното на изкуството. Та дори и в лекото. Тъжно е, че по този начин от калъпа изпадат много хора с качества и талант. Хора, които биха могли да променят хода на историята!“ – заявява Антонина.

Ако се съсредоточим в музиката, „копи-пейст“ културата не е белег на едно общество, по-скоро е черта на хора, влезли случайно в изкуството, в световен мащаб. Въпреки това, има и смели изпълнители – неповторими, ярки, новатори! Артистите, които дръзват да преминат общоприетите норми, отправят послание, надминаващо комерсиален летен хит.

„Моят проблем е, че винаги съм била себе си, както в работата си, така и в личния си живот. Като се замисля, никога не съм искала да приличам на някого. Естествено, творческият ми път ме е срещал с много и различни изпълнители, които са ме вдъхновявали! Никога обаче не съм искала да изпея тяхна песен, да имам подобен текст или да им подражавам визуално. Мисля, че в момента повечето артисти страдат от липса на идентичност, но това не прави особено впечатление на феновете, което също е част от проблема. – категорична е изпълнителката на „Метро“.

„На едно светско парти чух шушукане от колеги по повод последната ми песен: „Типично в неин стил!“ – Имаше укор в думите им. Имаха проблем с това, че имам стил! Замислих се дали ако приличаше на песен на мой колега, всичко щеше да е точно? Защо, когато прилича на моя песен, е проблем?“

Невъзможността на съвременните артисти да създадат свой уникален образ е една от причините за краткия им живот като изпълнители. И макар че „топлата вода“ е измислена, публиката се нуждае от нови хоризонти.

Signal.bg

Тагове: Antonina, Ot meseci, liyagam, i stavam, s Preslava, free, news

Nirvana

Коментари

Реклама

Рекламирайте при нас! Пишете ни на Контакти!